Депутатите се събраха на извънредно заседание точно в 15.00 ч. То

...
Депутатите се събраха на извънредно заседание точно в 15.00 ч. То
Коментари Харесай

Извънредното заседание на НС: При първи опит не се събра кворум, регистрираха се само 67 депутати

Депутатите се събраха на изключително съвещание тъкмо в 15.00 ч. То беше планувано от зам.-председателя на Народното събрание Росица Кирова по искане на ПП-ДБ. При първата регистрация обаче в зала са едвам 67 народни представители. 
В дневния ред са заложени две точки. Ако съберат кворум, първо депутатите ще обсъдят дали да задължат министъра на опазването на здравето да форсира процеса по сключване на Колективен трудов контракт в бранш „ Здравеопазване ”. Целта на този контракт е да бъдат увеличени заплатите на лекари, медицински сестри и санитари. Очакванията са и да предприеме дейности за използване на наказания при незаплащане на плануваните трудови хонорари.
След това ще бъде изслушан и служебният министър председател Димитър Главчев за абсурда към българската позиция за геноцида в Сребреница. Всичко това обаче, в случай че в пленарната зала има нужния брой национални представителите и има кворум. От ГЕРБ считат, че от ПП-ДБ се стремят да употребяват парламентарната естрада за предизборни цели.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР